Main

Enero 11, 2009

Música popular, khmer, cambodjana


La gravació està feta a l’esplanada davant del palau imperial de Phnom Penh, a tocar del riu Tonlè, en les festes del P’chum Ben. La cerimònia inclou les pregàries, el cremar l’encens i la tallada de cabell d’una futura monja. També el deixar anar un parell d’ocellets engabiats com a mostra d’agraïment als deus pels favors rebuts.

Amb dos xilòfons, dos fileres de bongs, tres timbals i uns mini-platets el conjunt va interpretant, segons els diners que arriben dels fidels, les peces característiques de la música khmer. Sembla que a l’acabament de la peça, amb la pausa dels bongs, el xilòfon segueix el ritme i la tonada bàsica que dona entrada a la nova peça. Com si no hi hagués separació entre elles. El so és inconfusible.

Enero 31, 2008

Andy Mckee

Enero 29, 2008

J.Sabina


Enero 02, 2008

Tinariwen

Mayo 27, 2007

Es Cau

Julio 17, 2005

La nostra música, la meva guitarra

guitarra.jpg

Es diu que una de les coses que s'han de fer quan s'està malalt és rellegir “els clàssics”.

Quina agradable sorpresa descobrir que “El extranjero”, la novel·la d'en Camus, ara s'en diu “L'estrany” i que la traducció d'en Joan Fuster no té res a veure amb l'edició que vaig llegir de jovenet. Una obre mestra d'en Camus i, d'en Fuster. García Marquez, vital i màgic, superb, com sempre. Saramago, kafkià, surrealista, joycià, inventor de formes literàries i de idees clares sobre l'organització de la col·lectivitat... Però avui no vull parlar-te dels nostres llibres. Avui vull donar una ullada a la música, a la que estic dedicant moltes hores.

Continue reading "La nostra música, la meva guitarra" »