Main

Enero 28, 2010

Novartis 2009

Geli_vacuna.jpg


Novartis obté un benefici rècord i amenaça qui anul•li contractes

el Periódico, 27/01/2010

La multinacional farmacèutica suïssa Novartis va anunciar ahir uns beneficis nets rècord el 2009 de 6.300 milions d’euros, un 4% més que l’any anterior tot i la greu recessió econòmica. Les vendes van augmentar el 7% i van totalitzar 31.400 milions d’euros, dels quals 700 milions són de vacunes i adjuvants de la grip A.

El president director general de Novartis, Daniel Vasella, va avisar els governs que estudien anul•lar contractes de subministrament de vacunes que en el futur els estats «fiables» seran els que rebin els subministraments amb prioritat.

Al comprovar-se que la grip A és moltíssim menys greu del que s’havia pronosticat, força governs intenten rescindir o reduir els contractes de subministrament de vacunes. Vasella va dir que els productes subministrats s’han de pagar i que les comandes en elaboració es poden canviar per altres medicaments.

Enero 25, 2008

Les farmàcies denuncien la falta de medicaments

pills_bona2.jpg

...i ells van avisant.

Atribueixen el desproveïment al baix preu dels fàrmacs espanyols

La Federació Empresarial de Farmacèutics Espanyols (FEFE) ha denunciat davant el Tribunal de Defensa de la Competència l'escassetat d'alguns grups de medicaments que, asseguren, pateixen les farmàcies a causa dels baixos preus d'aquests productes. El Col.legi de Farmacèutics de Barcelona ha atribuït en diverses ocasions aquesta escassetat a l'eventual exportació dels medicaments espanyols de baix cost a altres països de l'entorn europeu, on es venen a un preu superior.

El subministrament deficient afecta, segons la FEFE, 66 presentacions de fàrmacs diferents, que representen el 4,5% de totes les unitats consumides. La presidenta de la FEFE, Isabel Vallejo, va atribuir aquest desproveïment a la "nova política de subministrament de fàrmacs" del Govern. "Aquesta denúncia no va contra ningú --va puntualitzar Vallejo, que va eludir citar les empreses distribuïdores de fàrmacs, possibles artífexs de la venda paral.lela--. Volem deixar constància d'un fet que perjudica".

Menys guanys

La patronal farmacèutica estima que el Sistema Nacional de Salut ha estalviat 180 milions d'euros durant el 2007 gràcies als preus de referència fixats per a alguns grups de medicaments (cost màxim d'un producte pagat pel Govern). El Ministeri de Sanitat calcula aquest benefici en 144 milions d'euros. Segons la FEFE, les farmà- cies van deixar de guanyar el 2007 46,6 milions d'euros, cosa que suposa una pèrdua de marge de benefici brut de 2.500 euros per comerç.
El ministre de Sanitat, Bernat Soria, va afirmar ahir que la llei d'ús racional del medicament "garanteix" que no es produeixi desproveïment a les farmàcies. "Actuarem si es denuncia aquest fet", va dir.

25/1/2008, el Periódico

Diciembre 01, 2007

Industria farmacèutica i CEE

nensafiche.jpg


Al·legat de la Plataforma contra la medicalització dels nens i adolescents

Excelentísimos señores eurodiputados de la Comisión de Peticiones del Parlamento:

Vengo a solicitar vuestra intervención para que este Parlamento:

1º. Vete o derogue la Decisión C(2006) 3842 que autoriza la administración de Prozac ( fluoxetina) a niños y adolescentes menores de 18 años concedida por la mera petición del fabricante del producto, los Laboratorios Lilly.

2º. Derogue el artículo 6 del Reglamento de la Comisión Europea que permite un funcionamiento anómalo y ajeno a nuestro orden y tradiciones jurídicas como lo es el delegar en el solicitante de la autorización la investigación sobre los beneficios de la medicación por él producida, de sus contraindicaciones y posibles efectos adversos.

3º. Abra una investigación sobre la validez científica de las autorizaciones concedidas por la EMEA a los productos medicinales mediante este aberrante procedimiento.

4º. Establezca un ordenamiento jurídico transparente mediante el cual las autorizaciones para la administración de las sustancias medicinales se concedan mediante estudios, pruebas e investigaciones realizadas por organismos que sean garantía de independencia de la industria farmacéutica.

Continue reading "Industria farmacèutica i CEE" »

Diciembre 04, 2006

Avís dels farmacèutics

pills_bona.jpg

Els farmacèutics alerten de la creixent falta de medicaments

1. • El baix cost dels fàrmacs a Espanya permet revendre'ls a la UE en perjudici dels malalts
2. • Els apotecaris demanen al Govern que suspengui el lliure comerç a Europa de productes sanitaris

Àngels Gallardo
Barcelona

Fàrmacs de gran consum, com ara els antihipertensius, o productes exclusius, difícils de substituir per un d'una altra marca i d'obligada presa diària, entre els quals hi ha els anti- psicòtics que tracten l'esquizofrènia o els antineoplàstics contra el càncer, deixen d'estar disponibles a les farmàcies catalanes de manera recurrent i durant períodes que oscil.len entre les 12 hores i les dues o tres setmanes. Aquest desproveïment, que afecta el 68% de les farmàcies, ha provocat més d'una crisi de pànic en malalts que, després de recórrer mitja dotzena de comerços, no troben el fàrmac immunosupressor que han de prendre cada dia per evitar que el seu cos rebutgi l'òrgan que se'ls va trasplantar.

Continue reading "Avís dels farmacèutics" »

Abril 24, 2006

Novartis

pills2.gif

Novartis ganó un 32,4% de enero a marzo tras vender una unidad de negocio y el aumento de las ventas

BASILEA, 24 (EUROPA PRESS)

El grupo farmacéutico suizo Novartis aumentó un 32,4% su beneficio en el primer trimestre de este año, hasta los 1.956 millones de dólares (1.580 millones de euros), tras ingresar 129 millones de dólares (104,2 millones de euros) por la venta de Nutrition & Santé e impulsado por el crecimiento de todas sus divisiones, informó hoy el laboratorio.

Las ventas se elevaron un 13%, hasta los 8.301 millones de dólares (6.706 millones de euros), señaló la compañía.

El presidente de Novartis, Daniel Vasella, expresó su satisfacción porque el grupo ha vuelto a ganar cuota de mercado, gracias al rápido crecimiento de los nuevos productos. Añadió que varios medicamentos "innovadores" fueron sometidos a aprobación durante los tres primeros meses del año, y que la nueva división de vacunas y diagnóstico, tras completar la adqusición de Chiron, generará más oportunidades de crecimiento, debido a la innovación y las necesidades de salud pública.

Novartis, que fabrica el medicamento para la hipertensión Diovan, señaló que espera un crecimiento de las ventas para el conjunto del año de un dígito elevado. Novartis, nacido de la unión de Ciba-Geigy y Sandoz, obtuvo un beneficio de 6.100 millones de dólares (4.928,6 millones de euros) en 2005. Da empleo a 96.000 personas en 140 países.

24/Abr/2006 13:06:40

Abril 23, 2006

Pfizer

Pills.jpg

EEUU.- Pfizer multiplica su beneficio casi por 14 en el primer trimestre y prosigue la compra de títulos

NUEVA YORK, 19 (EUROPA PRESS)

Pfizer, la mayor farmacéutica del mundo, ganó 4.111 millones de dólares (3.333 millones de euros) en el primer trimestre de este año, casi 14 veces más que en el mismo periodo de 2005, cuando obtuvo un beneficio de 301 millones de dólares (244 millones de euros), informó hoy el laboratorio.

Los ingresos, sin embargo, decrecieron un 3% en el primer trimestre, hasta los 12.660 millones de dólares (10.266 millones de euros), frente a los 13.091 millones de dólares (10.616 millones de euros) obtenidos en los tres primeros meses de 2005.

El presidente del fabricante de fármacos contra el colesterol y la depresión, entre otros, Hank McKinnell, señaló que el grupo seguirá comprando acciones propias hasta un valor de 4.000 millones de dólares (3.243 millones de euros) este año.

Destacó que los resultados se deben a la creciente contribución de los nuevos productos y los ahorros de costes, entre otros factores. "Seguiremos actuando tras la pérdida de exclusividad de algunos de nuestros principales productos con una agresiva estrategia que responde a nuestros retos de competencia", añadió MacKinnell.

19/Abr/2006 14:28:40

Mayo 17, 2005

Enteògens i visionaris. En el desè aniversari de AIDE, l'Associació d'Intervenció en Drogodependències d'Ègara

amanita.jpg

Les drogues visionàries, també dites al·lucinògenes, han jugat, i segurament encara juguen, un paper important en el nostre col·lectiu. El professor Fericgla ens explica part dels seus secrets.

Continue reading "Enteògens i visionaris. En el desè aniversari de AIDE, l'Associació d'Intervenció en Drogodependències d'Ègara" »