Main

Enero 02, 2010

Pirata

pirata honrado.jpg

Per Leandre

Com deia aquell fotògraf que va se segrestat i més tard alliberat pels pirates somalis: no sé qui és més pirata, si l’armador del Alakrana i el poder que permeten arrabassar la pesca de les costes africanes o els pescadors locals i aprofitats que sobreviuen com millor els sembla, segrestant vaixells. Tots agafen quelcom que no els correspon.

Alguna cosa semblant passa entre els interessos de les multinacionals de l’edició literària, pictòrica, escultòrica, fotogràfica, audiovisual i multimèdia i els interessos dels internautes. Amb l’important consideració que en aquest procés juguen els interessos dels creadors, dels artistes. El copyright, els drets d’autor. L’$GA€ i similars.

Continue reading "Pirata" »

Junio 23, 2008

Un clàssic

Junio 22, 2008

Més màquina

windows-xp-sp3_logo.jpg

Doncs encara no s’han acabat els meus problemes informàtics. I us hauré de confessar allò… bé, ja veurem. Es molt dur.

El fet és que el windows m’ha tornat a petar. L’Ubuntu semblava funcionar. Ja cansat he portat la màquina a l’Andreu, que me la va vendre i al cap d’un parell de dies ja l’ha tingut a punt. Es el primer cop, en tants anys, que ho he fet. Resulta que havia encaixat malament, em vaig equivocar de ranura, el port paral•lel a la placa mare. Es curiós que un error tan greu no el detecti ni el maquinari ni el programari. Entre això i la meva incompetència, aquí torno a estar.

Continue reading "Més màquina" »

Mayo 24, 2008

Màquina nova

ZXSpectrum48k.jpg

El primer computador, mal reconvertit en ordinador (Spain is different), que vaig comprar era un Sinclair ZX Spectrum, 48K, Ok Corral. Després, 1989?, i per 300.000 peles del ala i de segona ma, un Amstrad PC 2386 amb Sistema operatiu MS-DOS 4.01 amb Windows 2.1. Aquesta ja era una eina per treballar, amb la seva impressora d’agulles i el seu paper continu. Temps de Lemmings, de sida i jocs olímpics. Va ser aleshores quan vaig aprendre, una mica, a treballar amb el MS-DOS (Microsoft - Digital Operating System). Una de les ordres que, sempre com a últim recurs, això sí, m’ha agradat més d'emprar és: format C: . N’està segur? Et pregunta la bèstia. Endavant les atxes! Quines xalades. Tornar a començar. I, impenitent, segueixo reincidint. El format C: també vol dir que has de guardar, conservar i reinstal•lar tots els programetes que fas servir, les dades de l’agenda, els correus, les adreces d’interès, les claus i contrasenyes, les dades del ISP...apart de la musica, la literatura, el cine, les fotos, els documents...Emprenya prou quan perds dades.

Continue reading "Màquina nova" »

Marzo 04, 2007

Un conte de Stallman

philosophical-gnu-sm.jpg

Este artículo fue publicado en el número de febrero de 1997 de Communications of the ACM (Vol. 40, Número 2).
(de "El camino a Tycho", una colección de artículos sobre los antecedentes de la Revolución Lunar, publicado en Luna City en 2096)

Para Dan Halbert el camino a Tycho comenzó en la universidad, cuando Lissa Lenz le pidió prestado su ordenador. El de ella se había estropeado, y a menos que pudiese usar otro suspendería su proyecto de fin de trimestre. No había nadie a quien se atreviera a pedírselo, excepto Dan.

Continue reading "Un conte de Stallman" »