Main

Abril 24, 2007

Més que paraules

Amb l’idea de la paraula com a eina més important, va néixer aquest i la gran majoria de blogs. La imatge, sovint estàtica, i el so, quasi sempre acompanyen el text. La paraula, protagonista. La fotografia ho és a una part apreciable, per la seva qualitat, de blogs. I la música, a la qual voldria dedicar més hores, també. Per altre banda, el blog, implica un ordre temporal, no deixa de ser història.

Al cap de deu anys de l' invent i amb les noves possibilitats tècniques que ofereix el web s’estan quedant antiquades les perspectives originals de la seva creació. Així, amb una certa nostàlgia, la paraula perd el terreny que guanyen el vídeo i la TV, però no em se negar a l’ús d’aquestes noves eines. S’amplien les formes de comunicació. I potser fa més amable i distret, el blog. És per això que he posat la "Internautas TV". Dona informació, curta, diària i seriosa, en general, de diferents aspectes de la xarxa. És cert que potser no ho podràs gaudir per limitacions de la teva màquina però no t’hi amoïnis, et tocarà la loteria i no tindràs ni temps ni interès per aquestes collonades.

Si, com deia aquell, "una imatge val més que mil paraules i una frase més que mil imatges" nosaltres serem mil•lionaris en possibilitats. Apa!

El Youtube, malgrat que ja s’ha vist obligat a retirar uns quans milers dels seus vídeos japonesos, forçat pel govern nipó, ha estat i, cada cop ho és més, una aportació a la xarxa d’un valor col•lectiu extraordinari.

El mateix per Myspace, amb els seus vídeo musicals.

La xarxa, va ràpida. Internet va ampliant les seves possibilitats interactives amb els seus canvis qualitatius. Aprofitar-ho només depèn de nosaltres.

Abril 15, 2005

Paraules

Paraules que ens serveixen per comunicar-nos. La paraula trinxera no té altres accepcions que no siguin les militars. I em sap greu, doncs les armes per resoldre conflictes no m'han agradat mai. Però es que som a la Trinxera. A la defensiva. I que defensem? Defensem una manera d'entendre la vida, les relacions personals, la feina i el nostre entorn.

L'única llei que reconeixem es la que diu: "queda estrictament prohibit prohibir", la llei del 13 de maig de 1968, que va aparèixer aquest bon dia a un mur de l'Universitat de La Sorbona. Ens agrada més la Llei de la Demanda i de l'Oferta que la Llei de la Oferta i la Demanda. No ens agraden les fronteres i encara prediquem l'amor lliure i un bon trip. Ja treballarem. Utòpics que som!

Però, ja que som més complicadets, tot això ho barrejem amb una explosiva mixtura d'existencialisme, marxisme, leninisme i anarquisme i com més va, més...passotisme. No volem ser servils i ens agrada descobrir, dia rera dia, la nostra nova identitat.

hippie-copia1.jpg

Quan Einstein va formular l'hipòtesi de la gravitació universal va descobrir que per entendre el funcionament del mon, l'univers, apart de les tres dimensions, havia d'incloure-hi la quarta dimensió: el temps. Avui dia per entendre el mon, el nostre mon limitat i quotidià, hi hem d'afegir una altre dimensió, la quinta dimensió: els diners. Malament!

Quan veiem que les orientacions dels que manen, pobrets, segueixen, cada cop més, la defensa d'interessos particulars i que, secretament o no, van fent el joc al poder, aquest poder que es va concentrant cada dia més, ens amaguem a la Trinxera.

Quan som a primera línia i el despatx s'ha convertit en un lloc inhòspit assetjat per una banda per un excés de pacients, cada cop més mal educats i exigents, també pobrets, i per l'altre per unes directrius idiotes i uniformitzants de la cadena de comandament, som a la Trinxera.

Ara enceto aquesta nova eina d'internet, el blog, que en diem. T'ha de permetre enviar-me breus comentaris, opinions, notícies... que queden a la mateixa web, si a mi em sembla bé. Ah! I en la llengua que vulguis.

L'altre Trinxera, www.trinxera.net, també seguirà defensant totes aquestes collonades.