« La Ruta del Císter | Main | Les Tines de La Vall del Flequer »

Abús de confiança

Osmosis_inversa.jpg
La màquina d'òsmosi inversa


Òsmosi inversa, putades directes.

Sí,sí, la seva dona també hi ha de ser...M'havien dit per telèfon, el dia que vam concertar la visita.
- Gràcies per deixar-nos entrar a casa seva. La seva germana ens l'ha recomanat.
- Endavant, endavant, passin...
- Vostè sap d'algun familiar o amic que busqui feina?
- Ah! Doncs sí. I qui no. Aquí té el telèfon d'un nebot nostre que fa temps que s'ha menjat l'atur. Està desesperat el pobre.
- Li asseguro que li telefonarem. Bé. Ja sap que venim per fer-li l'anàlisi de l'aigua de casa seva. Ep! Això sí, gratuïtament.
- És clar.
- No sap d' algú que també li pugui interessar aquesta anàlisi?
- Doncs l'altre dia els nostres veïns també es queixaven de la qualitat de l'aigua de l'aixeta.

Aquesta és l'entrada que fan els dos venedors de l'empresa que ara es fa dir Aguasalud Europa S.L.. I resulta que un d'ells és un parent llunyà, desconegut, que fins fa uns dies tampoc tenia feina i que ara ens mira amb cara de gos suplicant. El qui l'acompanya, en Javier, és qui porta la batuta.

Ja som a la cuina fent una classe pràctica de química recreativa. Que si la duresa, que si el nombre de partícules, que si els soluts... Finalment queden tres gots amb aigües distintes que portem a la taula del menjador per provocar un precipitat teatral que demostra fefaentment i previsiblement que l'aigua de l'aixeta és una merda absoluta. Res per escrit, cap document.

Tot això amanit amb un discurs falsament científic sobre l'aigua i la salut. Dels desastres que fa la calç. I de l'estalvi, amb números i tot, que pressuposa corregir aquests indubtables problemes.

Ara és el moment de ensenyar-nos les motos. Un descalcificador i un aparell d'osmosi inversa pel mòdic preu de 5.350 €. I nosaltres no hi arribem. I doncs, només un, el que fa l'aigua bona. Tan sols 2.425 €, a pagar a Cofidis en 60 terminis a 60 € al mes.

- Escolti, que ja li ho diré demà.
- Que no pot ser, que ha de ser avui mateix. Podrà liquidar-ho quan vulgui i sense més interessos.

Em despisto cap el bany. Una cerca ràpida amb el pare Google. Llegeixo a un fòrum que el preu pot oscil•lar entre el 200 i els 2.000 €. És una oferta caríssima. Però hi ha aquell noi. Aquells ulls anhelants. L'ajudarem! Després d'una hora i mitja de rentat de cervell signaries, fins i tot, la teva pena de mort.

Ja veieu, ens hem quedat el maquinot, amb les despeses del seu manteniment, que vindran, segur. Ja els vaig dir que esperava que per aquest preu, en comtes d'aigua, havia de sortir, com a mínim, whisky de 21 anys. Quina gràcia! Oi?

L'endemà em truca un altre parent que se'n ha assabentat de la nostre compra per avisar-me que estigui alerta doncs li sembla que aquesta venda pot ser una estafa. Ja miraré d'assegurar-me'n i demà et truco, em diu. No, no és una estafa, el que passa és que és car. La Mina també els ven (?) però molt més econòmics.

Mil dubtes, però ja ha quedat instal•lat i funciona. Instal•lació gratis! És el model Delta "de luxe" de la General Elèctric americana. Si no ens convenç, tenim 7 dies per tornar-lo.

En pocs dies, altres familiars i amics també han comprat l'aparell. Això sí, a diferent preu. Uns a 2.250 €. A un altre, que el va retornar, li van fer una oferta telefònica per 1.700 €. Ah! i si es tracta d'una parella de aiaos que viuen sols, millor, els hi cobren al comptat, no fos cas que...

Després, vas rumiant com serà aquesta empresa que empra aquests mètodes per vendre.

"Venda agressiva" . Resulta que se'n diu així i que és una tècnica "americana". Deuen ser uns d'aquests famosos "emprenedors" que tots esperem amb candeletes, per recuperant-nos de l'estafa financera en que estem immersos.

Segurament una persona sense escrúpols té la representació en exclusiva dels aparells en qüestió i ha muntat aquesta empresa exemplar.

Per el que sé, cada matí es reuneixen totes aquestes persones que estan sense feina i d'altres ja seleccionades, una cinquantena, i els distribueixen en tres grups. Uns per fer-ne la selecció, els altres per fer un curset explicatiu i els tercers s'expliquen i aconsellen sobre les vendes que han fet.

Es tracte de vendre! I el més important son les dades que donen els aspirants i seleccionats dels amics i familiars que creuen que podrien estar interessats i amb possibilitats de comprar. I com tothom té algú sense feina s'asseguren l'obtenció de la informació sobre carallots com nosaltres. Prohibit agafar el llistat telefònic, per exemple. S'estalvien propaganda i publicitat.

Ja conec, si més no, a cinc persones properes que han "treballat", ja sigui per un dia, ja sigui per una setmana, en aquesta empresa. I ja han treballat uns dies abans de firmar el contracte de treball. Obligats a un nombre determinat de visites al dia, festius inclosos.

O sigui, es tracta d'una estructura piramidal on la matèria primera,la base, en son els sense feina.

Potser tot el que fan és legal, cosa que dubto, però del que no tinc cap dubte és que el que fan és immoral i abusiu tant per els compradors com per els pobres possibles treballadors.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
/MT32/mt-tb.cgi/213

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)