« La doctrina del xoc | Main | J.Sabina »

Les farmàcies denuncien la falta de medicaments

pills_bona2.jpg

...i ells van avisant.

Atribueixen el desproveïment al baix preu dels fàrmacs espanyols

La Federació Empresarial de Farmacèutics Espanyols (FEFE) ha denunciat davant el Tribunal de Defensa de la Competència l'escassetat d'alguns grups de medicaments que, asseguren, pateixen les farmàcies a causa dels baixos preus d'aquests productes. El Col.legi de Farmacèutics de Barcelona ha atribuït en diverses ocasions aquesta escassetat a l'eventual exportació dels medicaments espanyols de baix cost a altres països de l'entorn europeu, on es venen a un preu superior.

El subministrament deficient afecta, segons la FEFE, 66 presentacions de fàrmacs diferents, que representen el 4,5% de totes les unitats consumides. La presidenta de la FEFE, Isabel Vallejo, va atribuir aquest desproveïment a la "nova política de subministrament de fàrmacs" del Govern. "Aquesta denúncia no va contra ningú --va puntualitzar Vallejo, que va eludir citar les empreses distribuïdores de fàrmacs, possibles artífexs de la venda paral.lela--. Volem deixar constància d'un fet que perjudica".

Menys guanys

La patronal farmacèutica estima que el Sistema Nacional de Salut ha estalviat 180 milions d'euros durant el 2007 gràcies als preus de referència fixats per a alguns grups de medicaments (cost màxim d'un producte pagat pel Govern). El Ministeri de Sanitat calcula aquest benefici en 144 milions d'euros. Segons la FEFE, les farmà- cies van deixar de guanyar el 2007 46,6 milions d'euros, cosa que suposa una pèrdua de marge de benefici brut de 2.500 euros per comerç.
El ministre de Sanitat, Bernat Soria, va afirmar ahir que la llei d'ús racional del medicament "garanteix" que no es produeixi desproveïment a les farmàcies. "Actuarem si es denuncia aquest fet", va dir.

25/1/2008, el Periódico

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
/MT32/mt-tb.cgi/94

Comments

Güenas,
Si entren molts inmigrants amb barra lliure,ufffff.
Si puja el cens de la població i tenen barra lliure,uffffffffff.
Si baixen els preus es normal que la diferencia sigui més important envers els paisos europeus i si aquest paisos no baixen els preus per alguna rao será,no creieu???
Resultat: negoci per alguns majoristes i farmacies.Puja la despessa,per que la imputen a Espanyagggg.

Durant els ultims anys el ministeri de sanitat no ha aprovat el preu de algùn medicament i el laboratori no ha llenÇat aquest en el nostre pais.
Resultat: hi ha uns quants fármacs que en aquest pais no están a disposició dels metges i dels pacients.
Tot sigui pels vots i els negocis...
Quin fastic !!!!!!!!!!!

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)