« Eines que hem perdut | Main | Galicia 2006 »

Apa nois! Anem a votar!

marilyn monroe 1 copia.jpg


A quarts de set del matí, amb les parpelles enganxades per la son, surto al carrer per agafar el cotxe. La mare que els va parir! Em desperto de cop. Una altre rallada! Però si encara no l’he acabat de pagar. I l’assegurança no se’n farà càrrec. Tot just havia sortit del mecànic. Ja se sap amb els cotxes de segona ma. Quina merda! Sort que avui no he d’anar a buscar en Jaume. Després de la feina m’he de trobar amb la Mercè per anar a comprar roba de festa. Es casa la nena. En Jaume hi anirà amb la moto. Ahir estava molt trasbalsat desprès de l’accident d’en Yussuf. Pobre! Mira que perdre tres dits amb la serra! De moment ja em puc oblidar dels 50 bitllets que em deu. Em sembla que no estava assegurat. Mentre m’acosto al peatge l’embús de vehicles m’impedeix avançar. I perquè han d’anar a viure fora? Si només amb una mica més d’esforç podrien quedar-se a la ciutat. Que l’hipoteca els surt millor. El collons de l’hipoteca. A mi el que m’amoïna és la Mercè, sense la nineta dels seus ulls. Tornarà a posar-se trista. Metges, altre cop. Millor no cridar el mal temps. El temps. El temps que perdo aquí fent cua per pagar. Quarts de vuit i avui no puc fer tard. No sé que mira aquest, com jo, en direcció contraria, com jo, que va a posar totxos, com jo, a l’obra del costat de casa. I ara que li passa aquest altre. Perquè s’atura? Imbècil! En Jaume ja deu haver arribat fa estona i jo aquí. Toni no et posis nerviós! Et queda tot el dia per endavant. Millor no agafar el mòbil, els monillos, els punts dels collons. Doncs s’hauran d’esperar. I al vespre: el mateix. El nen també s’haurà d’esperar amb això del adsl. Quan torni hauré de posar benzina. Però si passo més hores renegant que respirant! I el crèdit per la festa de noces? No sé pas com el tornaré. He de deixar el tabac, així també estalviaré. Bé. Amb l’accelerada deixo enrere l’infern. Potser dissabte podrem anar al càmping. El bosc, els bolets..., potser un bon clau amb la mestressa. Ja arribo. L’encarregat no em dirà res, sap de la meva bona feina, espero. Potser el carajillo m’animarà...

Aquest pot ser el començament d’un dia qualsevol d’un urbanita qualsevol.

I jo aniré a votar, a les eleccions autonòmiques catalanes del dia dels morts. La democràcia, aquest sistema perfectible, es fonamenta en el vot lliure i en la redistribució més justa dels diners recaptats amb els impostos. I la redistribució dels diners vol dir invertir-los en allò que hom considera més important. I aquesta és la feina dels polítics: saber el que és més important. I, per resumir: els polítics l’estan cagant.

I com és molt fàcil criticar ho vull fer donant quatre idees concretes, o no, per millorar o canviar el que en diem “la qualitat de vida”:
- Les empreses que contractin un treballador de la mateixa localitat podran obtenir uns descomptes dels seus impostos. Evitaríem alguns desplaçaments innecessaris i alguns malalts “dels nervis”.
- Acabar amb la “Llei del totxo”. Difícil. Potser hem d’entendre que es pot viure sense tenir cap “propietat”. És que potser te les emportaràs a la tomba? Hipotecat el sou, hipotecada la teva llibertat. I els municipis requalificant terrenys...
- El sou igual, segons cada empresa, sense discriminació per raó de sexe o de procedència. El vot és un dret del qui viu al país.
- Les telecomunicacions, internet... No vull seguir. Un d’aquests que aspiren a la catalanitat generalitzada, o generalitat catalanitzada, o era castellanitzada, n’ha estat el responsable força temps, i així ens va. Quina vergonya! Audiòfons pels cecs!

Em sembla que hi ha un abisme entre els problemes d’en Toni, els que s’acosten a la realitat, i les propostes dels diferents partits per resoldre’ls.

I, ja que les meves opcions de vot no troben el partit adient, un partit que plantegi seriosament un món més just i més amable, votaré a la Marilyn Monroe. Ben guapa, ella. Tu pots fer el mateix!

Vota Marilyn!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
/MT32/mt-tb.cgi/39

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)