« Geli, t'estàs cobrint i no precisament de glòria. | Main | Estic de baixa! »

Que passa a Leganés?

DSCN2708-copia1.jpg


Doncs que els metges del Hospital Severo Ochoa també estan emprenyats.

Fa un mes i pico que la Conselleria de Sanitat de Madrid va rebre 2 denúncies anònimes sobre suposades excessives sedacions a malalts d'urgències. La reacció immediata del conseller va ésser posar-ho en coneixement dels mitjans de comunicació i cessar el Dr. Montes, responsable del servei. I sense esperar l'opinió dels magistrats va ordenar el “segrest” de unes 400 històries clíniques. Després va cessar el gerent, el senyor que ven els diaris i la dona de fer feines en descobrir “irregularitats administratives”a les mateixes, que les reclamacions dels metges afectats sortien a la premsa i que les històries eren brutes.

La Justícia no ha vist indicis de cap delicte però el ball ja fa dies que dura. I les manifestacions al carrer son reprimides amb violència!

El Col·legi de Metges dona la raó al conseller. Quina vergonya! A mi que m'hi esborrin!

El patiment humà. L'eutanàsia. Qüestions delicades i cagarada'n molt als mass-mèdia. Per cert, una recomanació: llegiu el llibre del meu germà Xavier Busquet i Duran: Aprendre a morir. Vivències a la vora de la mort. Institut Borja de Bioètica. Universitat Ramon Llull. Ell, en Xavi, porta des de fa 15 anys el PADES de Manresa. El seu llibre posa el vestit a les hipòtesis antropològiques del “cuidar” del Professor Torralba, com em va dir una bona amiga. Una lectura, també, per a redescobrir la feina del metge.

També us recomano el comentari d'en Pérez Reverte: Déjenme morir tranquilo.

Potser ja n'hi ha prou de carregar envers els metges del sistema públic de salut! Ara, amb el pretext de mar-endins i altres expressions individuals de llibertat i bon senderi, si més no, discutibles. Companyeres i companyers, hauríem de muntar una vaga general de tots els sanitaris, mentre no dimiteix el “pajarraku”.

Amb tot, això no és el pitjor. No. El pitjor és que 400 historials clínics hagin caigut a les mans d'homes públics, sense autorització judicial.

I encara no son a la presó? Ordre de cerca i captura!

Tots els seus “secrets”, senyora, senyor, a mans desconegudes. I fa ja temps que ho avisem. No hi ha cap garantia de comfidencialitat en l'acte mèdic. No ens enganyem més ni enganyem més al personal.

Sempre he considerat un risc relatiu per a la salut el fet d'anar al metge però ara el qui va al metge és com si anés a fer un esport d'aventura. I fer de metge, també.
.

Comments


La justícia neteja el nom dels metges de Leganés
Una resolució ratifica la innocència dels 15 metges acusats de 400 eutanàsies
Antonio M. Yagüe
Madrid

Nou revés a la política d'Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunitat de Madrid. La justícia va posar ahir definitivament les coses al seu lloc sobre les acusacions d'eutanàsia activa contra 15 metges de l'Hospital Severo Ochoa de Leganés (Madrid) amb una resolució que arxiva el cas i fins i tot obliga a retirar qualsevol referència a mala praxi mèdica i a netejar el nom dels denunciats. L'Executiu madrileny va arribar a parlar, basant-se en una denúncia anònima, de pràctiques massives d'eutanàsia amb fins a 400 sedacions irregulars.
La resolució de l'Audiència Provincial de Madrid, que no admet recurs, dóna la raó a Luis Montes i el seu equip del servei d'urgències, que van ser apartats dels seus llocs de treball. Els seus companys, amb el suport de sindicats, associacions i partits d'esquerra, van anunciar que es querellaran contra la Conselleria de Sanitat per denúncies falses, i van exigir disculpes públiques i ser recol.locats en els seus càrrecs.

Agressió sense precedents
"Aquesta ha estat l'agressió política més gran que ha patit la sanitat pública en els últims 30 anys", va denunciar Luis Montes, que va recordar que durant tres anys de "pressió i repressió" van ser destituïts cinc caps de servei i tres supervisors i eren amonestats i expedientats els treballadors que secundaven les manifestacions de protesta.
"Ara comença el temps de les reparacions", van proclamar Montes i els seus companys, que van brindar amb cava i van demanar la dimissió dels responsables i que, igual que es va fer una campanya de desprestigi contra ells, es faci ara la contrària per rescabalar la seva honorabilitat. També el ministre de Sanitat, Bernat Soria, va exigir a Esperanza Aguirre i als consellers del PP que van acusar els metges que els demanin "perdó públicament".

Càrrec de confiança
Aguirre es va limitar a dir que quan van tenir coneixement de la suposada mala pràctica mèdica ho van posar en mans de la justícia i va justificar la destitució perquè s'havia posat "en dubte la seva actuació". "Es farà el que correspongui i s'hagi de fer", va comentar de forma ambigua sense concretar si es repararà el mal, i com, als denunciats.
El conseller de Sanitat, Juan José Güemes, es va pronunciar en la línia del seu antecessor, Manuel Lamela, que va ser qui va decidir separar Montes del seu càrrec. "El cessament va ser conseqüència de la pèrdua de confiança en ell, fet que s'ajusta plenament a dret", va defensar.

Tres anys de calvari
El calvari per als metges va començar el març del 2005 quan el llavors conseller de Sanitat, Manuel Lamela, va donar crèdit a una denúncia anònima, va destituir Luis Montes i va ordenar investigar les morts. Però els seus inspectors no van trobar relació entre les sedacions dels pacients terminals i les seves morts. Lamela va crear una comissió, va revisar una altra vegada les històries clíniques i va trobar 73 "sedacions irregulars". Un jutjat de Madrid va arxivar la denúncia el juny passat, decisió que ara adquireix fermesa a l'Audiència.

El Periódico, 29/1/2008

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)